Brand supermarkt Hoogvliet. Ondernemers krabbelen op.

Door de brand in de supermarkt Hoogvliet aan de Klaverweide in Voorburg werden, naast Hoogvliet zelf, ook verschillende ondernemers de dupe. Zij waren in het pand gevestigd, zoals De Leeuw Bloemen, Kapsalon Essesteijn en restaurant de Boerderij. Hun omzet kwam op de dag van de brand, 31 augustus, volledig tot stilstand. Daarnaast kwam de brand voor de ondernemers ook emotioneel hard aan. Bijvoorbeeld voor de familie De Leeuw die al meer dan veertig jaar als bloemist actief is op deze plek.

Het restaurant De Boerderij is nog steeds gesloten. Een met de hand geschreven krijtbord geeft hier uitleg over. Hun brand – en roetschade maakt gezellig steengrillen en fonduen nog niet mogelijk. De dames van kapsalon Essesteijn hadden meer geluk. Na een grondige reinigingsbeurt is de kapsalon, sinds vorige week donderdag, weer geopend.Wel hebben ze er onder te lijden dat veel wijkbewoners denken dat zij nog gesloten zijn. Zeker omdat de kapsalon zich tussen het gesloten restaurant en de supermarkt bevind. Met grote informatieborden, waarop vermeld staat dat ze weer geopend zijn, hopen ze de omzet weer op gang te krijgen.

Sinds vandaag is ook De Leeuw Bloemen weer actief. En wel in een blauwe container tussen de supermarkt en het bejaardenhuis De Mantel. Zaterdag wordt deze container nog voorzien van een extra tent, zodat de buurtbewoners weer volop bloemen kunnen kopen. Dat de buurtbewoners blij zijn met de aanwezigheid van de ondernemers blijkt wel uit de positieve en ondersteunende  reacties van de vele vaste klanten die even een praatje komen maken.Aan de supermarkt wordt momenteel hard gewerkt. Het gebouw is geheel leeggehaald en metaalwerkers en bouwvakkers werken aan het frame van het dak. Er is nog een lange weg te gaan. Voor de omwonenden die hier dagelijks hun boodschappen deden geeft de lege open ruimte dan ook nog steeds een onwerkelijke aanblik.

_h0a1543

Supermarkt Hoogvliet in Voorburg volledig gestript

Van Leeuwen Bloemen in tijdelijke container.

Van Leeuwen Bloemen in tijdelijke container.

Bouwvakkers aan het werk om het dak zo snel mogelijk dicht te krijgen.

Bouwvakkers aan het werk om het dak zo snel mogelijk dicht te krijgen.

———

Alle foto’s en illustraties zijn door copyright beschermd en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. Foto’s zijn te bestellen via onderstaande module. Bestellingen worden dan afgehandeld door OYPO. Voor verdere prijsopgave kunt u contact opnemen via a.calje@gmail.com

Wanneer u foto’s bestelt of download, wordt het logo, linksonder op de foto, niet afgedrukt.

Foto’s van de dag van de brand:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *